Follow us on:
 


Fokken van Havanezertjes doen wij enkel als hobby.  Onze puppy's vinden altijd heel snel een nieuw baasje.  Als u interesse heeft in een puppy, neem dan snel contact op met Nadine Van der Mispel
op +32 (0)478/73 03 62

*****

Soms zijn er puppies beschikbaar,
maar enkel voor héél lieve en ernstige mensen.
De puppy's zijn 3 keer ontwormd, correct ingeënt, gechipt, hebben een Europees paspoort en een stamboom van Sint-Hubertus (FCI).  De ouders zijn getest op cataract en PRA (door een officieel erkende dierenarts) en op patella luxatie.
Beide ouders en de puppy's worden op DNA getest.
De puppy's worden in de eerste plaats gefokt op gezondheid, karakter en zeker op socialisatie.  De pups worden geboren en opgevoed in huiselijke kring.
Specialisatie op de verschillende kleuren en aangezien steeds met stamboom Sint-Hubertus, altijd volgens de toegestane standaard.
 
Lid van de Nederlandse Havanezerclub.
KMSH: 6094
Als enige in België door het ministerie erkende hobbyfokker van Havanezers met erkenningsnummer: HK 10405360

   ******

Ter verduidelijking. 

Om een ernstige hobbyfokker te zijn hoef je zéker geen lid te zijn van een rasvereniging.  Dit is zoals lid zijn van een kaartclub.  Hoofdzaak is erkend zijn en lid zijn van St.Hubertus en fokken volgens hun regels.  Deze zijn: de ouderdieren en de pupjes worden DNA getest, hebben stamboom van St. Hubertus, Europees paspoort, gechipt, 3 x ontwormd en ingeënt.  De ouders moeten het wettige fokattest tot toelating tot de fok hebben behaald.  Mijn Havietjes zijn ook getest op patella en cataract en PRA en hartproblemen.  Dit is voor de Havanezer niet verplicht door St.Hubertus, maar als goede hobbyfokker doe je deze test.  De pupjes krijgen ook een officieel gezondheidsattest van de dierenarts mee.  Ook steeds bereikbaar zijn om de nieuwe eigenaars met raad en daad bij te staan.  Als goede hobbyfokker heb je ook een erkenningsnummer van het FOD, dan is er ook controle via het Ministerie, de pupjes krijgen dus ook het officieel( verplicht) contract mee.  Nog even  ter verduidelijking: er zijn zogezegde hobbyfokkers (van rasclubs) welke maar enkele Havietjes hebben en die dan niet nalaten om voortdurend commentaar te geven om  iemand (zoals ikzelf) te  verwijten dat we veel Havietjes hebben  en ook de wildste verhalen vertellen over de gang van zaken in iemands huis,zonder er ooit zelf te zijn geweest!   Ja ik heb een aantal Havietjes en de reden is dat ik mijn oude (sommigen van 13 jaar) en soms veel zorg behoevende Havietjes niet herplaats of laat inslapen zoals bij velen van hen gebeurt als ze niet voldoen voor show (zelfs bij pupjes) of te oud worden.  Ik heb ook een vaste hondenkapster welke mij wekelijks bijstaat in het onderhoud van de Havietjes.  Dit alles kost natuurlijk geld dus daarom heb ik ook meerdere nestjes per jaar, maar ik blijf ook bij mijn principe dat ik niet aan gelijk wie verkoop.  Onlangs ben ik 2 dagen na verkoop een pupje gaan terughalen in Düsseldorf aangezien ik te weten was gekomen dat dit op oneerlijke manier was aangekocht voor een fokker waar ik zéker niet aan wil verkopen !   Voor mij is een héél goede familiale thuis hoofdzaak.  Ik vraag dan ook aan mensen welke interesse hebben in een puppy en "zogezegde goede raad" krijgen van deze fokkers welke zo hoog oplopen met de rasclub en forums, ga even zonder afspraak bij hen aanbellen en zie wat hun reactie is !!  Ik vraag ook om een afspraak te maken, zodat ik zeker thuis ben, maar als je bij mij komt aanbellen (meestal niet nodig want mijn deur staat meestal open) dan ben je steeds welkom en gans mijn huis is steeds bezoekbaar en je wordt ook meteen door de ganse" Haviegang" verwelkomt!  Ook als ik niet thuis ben kan je bij ons binnenkijken, ik heb geen blinden die ik kan sluiten, je kan dan ook de Havietjes in hun mandjes zien liggen, want ik mijn huis vind je géén benchen of kennels !  Mijn goede raad is dan ook; nooit geloven wat er van iemand anders wordt gezegd, zelf controleren en eigen opinie volgen ! Bij ons is een bezoek steeds vrijblijvend. 

Dit wil ik ook nog even verduidelijken: de rasstandaart van de Havanezer zegt: hoogte tussen 23 en 29 cm. (tollerantie 21 à 30 cm.)  Dit is wel niet aan te raden ! Ik heb weet van Havanezers van 29 cm en die wegen 8 kg en meer... .  Sorry maar dit is voor mij niet toelaatbaar.  De ideale Havie is tussen 25 à 27 cm en tussen 4 à 6 kg.  Soms kan er wel eens een kleiner en lichter Havietje voortkomen en dit is voor mij ook geen probleem maar 29 à 30 cm. en 8 kg en meer, nee sorry dit is volgens mij geen mooie bloedlijn.

Ik heb natuurlijk ook stallingen,zoals de meeste huizen in de vrije natuur,deze worden gebruikt als opslagplaats, door miijn echtgenoot welke op 69 jarige leeftijd nog steeds actief interrieurtextiel verkoopt op sommige markten rond Gent.Ik heb ook 4 paardenstallen deze worden bewoond door Billy Cronos het paard van mijn kleindochter en mijn 2 ezeltjes Fientje en Fleurtje. De overige stalingen en schuur worden benut om hooi, stro en het voeder voor het paard en de ezeltjes in te bewaren.Ook deze plaatsen kan je van mij altijd bezoeken !

 
Met héél veel verdriet heb ik mijn Chanel Los Guapas moeten laten vertrekken "over de regenboogbrug" op 14/12/2012.
Zij was geboren op 14/05/2001.  Zij is altijd heel speciaal geweest voor mij, ook omdat ze nooit pupjes heeft kunnen krijgen
maar toch zo gek was op alle pupjes die hier geboren werden.

Mijn allerliefste Chanel, moeke Vinkt zal je nooit vergeten !


With lots of pain I had to let go my Chanel Los Guapas "over the rainbowbridge" 14/12/2012.
She was born 14/05/2001.  She's always been very special to me, also because she never had the chance to have puppies.
She was always very nice to all the puppies that were born here.

My dearest Chanel, moeke Vinkt will never forget you !

 *******

Er loopt een hertje in onze weilanden ! We hebben ze reeds in mei opgemerkt. We zijn nu november en ze wordt steeds tammer en is ook niet bang van de Havietjes als deze in de tuin lopen . Ik vind dit zo prachtig,zoals jullie kunnen zien op de foto.  Van in mijn keuken zie ik haar tussen de koeien lopen en ze komt ook al uit de hand eten !! Ik hoop dat ze nog heel lang blijft !

 *******

De chocoladekleur
Die Schokofarbe

 *******

Havanezervrienden op bezoek
Klik hier voor alle info !

Nieuwe aanwinst bij Mis Amores Pequenios (zie pictures pagina)
New arrival at Mis Amores Pequenios (see pictures page)

 *******


To my beloved father
16/04/1922 - 06/04/2011

You were my strong rock and now I stay all alone.
I promiss you to be a good person like you were.

I will always be your "little girl"...
I miss you so - my life will never be like it was before...

*****


Hier zien jullie een foto van mijn lieve Fulgora en mezelf.
Ik denk niet dat hier verdere commentaar bij nodig is. 
Dit is mijn leven en voor mij de ware zin van "genieten".

Ik wil jullie op onderstaande link het  filmpje laten zien zodat jullie mijn standpunt beter kunnen begrijpen aangaande de hondenshows !

Meer en meer fokkers zijn zodanig gefocust om de "mooiste" hond te fokken en te showen, dit onder het motto: "fokken ter verbetering van het ras", dat ze steeds verder gaan in het volledig kapot maken van sommige rassen !  Het is de grote fout van de keurmeesters welke deze praktijken in de hand werken door hun ondoordachte keuringen.Dit heeft niks meer te zien met liefde voor een ras of voor de dieren in het algemeen, ik noem dit gewoonweg dierenmishandeling ! Een ras moet men niet verbeteren maar in stand houden , gezond en sociaal !

Voldoet een hond of puppy niet aan de gestelde eisen dan komt het ook regelmatig voor dat ze doodgespoten worden, ook oudere dieren welke niet meer nuttig zijn voor show of fok moeten dan ook  dit lot ondergaan. Ik weet van sommige fokkers welke puppys doodspuiten omdat het staartje te veel krult !! Kan dit geen goed familiehondje zijn ?? Ach nee, volgens deze fokkers mogen ze die hondjes niet in het straatbeeld zien, want als ze dan vragen van welke fokker dit hondje komt is dit geen reklame voor hen !! Gewoonweg schandalig, waar is hier de dierenliefde ?? Dit alles wordt in de hand gewerkt door de rasclubs en de keurmeesters.Ik fok enkel mét stamboom maar ik fok 1 : op gezondheid, 2 : op socialisatie en op de derde plaats op schoonheid en ook om zoveel als mogelijk het échte Havanezer type in stand te houden. Volgens mij zijn alle Havietjes mooi, en vergeet niet dat er maar ééntje op ongeveer 20 pupjes goed is voor show ! Maar hét belangrijkste voor families welke een Havietje aanschaffen is de gezondheid en socialisatie ! Ik ben wel 100% voorstander van hondjes mét stamboom, omdat dit uw garantie is dat de ouders DNA getest zijn en ook onderzocht op erfelijkke ziekten en aan zekere regels van St.Hubertus moeten voldoen, maar ik ben niet akkoord met de té ver gedreven zoektocht naar perfectie, welke eindigd in volledig kapot maken van het ras en dit met zéér veel dierenleed tot gevolg. Dit is enkel om het ego van de eigenaars, showers, te strelen, omdat ze dan de " mooiste" hond hebben ! Gelukkig is het in het Havanezerras nog niet zo ver gekomen maar als ze zo verder blijven doen zal ook dit ras aangetast worden. Ik weet dat ik mij met deze uitspraak " nogmaals " vele vijanden zal maken, maar mijn liefde voor de dieren is té groot om nog langer te zwijgen !! Indien u wil reageren mag u mij steeds een email sturen voor verdere informatie.

NIEUWS


Het wachten was lang, maar vrijdag 11 maart is ze dan uit Hongarije aangekomen:
Massuvus Angel's Hana to Amores Pequenios
Ze voelde zich natuurlijk ook direct thuis tussen de andere Havietjes.  Het is een echte schat en
zooooooo mooi !!!!
Bedankt Aniko om mij één van uw "baby'tjes" toe te vertouwen !!!

****

Moeke Vinkt, er groeit iets in de tuin...


Hé, Julia kom eens kijken wat ik gevonden heb !

Oh, Jimena het beweegt !

Ja, met ons beiden kunnen we het wel aan!


Moeeeeke..... het is ons Hana !!!!
BESTE BABY

Op zondag 3 oktober werd Josefien Mis Amores Pequenios op de clubshow van de Nederlandse Havanezerclub
de BESTE BABY in show !!!!  Hier volgt het verslag van de keurmeester, de heer R. Douma:

"Hele fraaie babyteef.  Mooi van maat en verhoudingen.  Goed gevormd vrouwelijk hoofd.  Oogkleur passend.
Prima pigmenten.  Scharend gebit.  Prima oortje.  Al een heel mooi lichaam voor leeftijd met juiste staartaanzet en dracht.  Gaat heel gemakkelijk door de ring.  Gedraagt zich nu al heel waardig en heeft de typische Havanezerhouding."

Proficiat aan "mijn" Josefientje en natuurlijk ook aan haar heel trotse nieuwe mama Renée !!!

*****

VERSLAG EN FOTO'S VAN DE
HAVANEZERWANDELING IN KASTERLEE OP 24/10/2010

De Havanezertjes van "Mis Amores Pequenios" in de novembereditie van Woef,
als tweede ras van de maand !!!!



Hoera !!!!
"Perfect Princess" en "Honeysuckle Rose" zijn 1 jaar geworden !!!




NIEUWS
 

Julio mis Amores Pequenios heeft op 25/07/2010 zijn eerste show gelopen in de babyklasse in Luik.
Hij werd 1 veelbelovend.  Proficiat Julio en ook baasje Hélène !!
Bedankt Maris voor deze mooie foto's van Merlin (Ilias mis Amores Pequenios) en hartelijk proficiat
met de prachtige showresultaten en de reeks kampioenstitels !!!!
   

Isaura

Rose

Pepita

Pepita

UITSLAG SHOW LEUVEN - 24/10/2009:
Honeysuckle Rose: Beste Baby
Isaura Mis Amores Pequenios: Beste Jeugd

UITSLAG SHOW KORTRIJK - 14/11/2009:
Honeysuckle Rose: Beste Baby
Mystykalsky's Miss Pepita: Beste Jeugdteef: 1 uitmuntend
Isaura Mis Amores Pequenios: 2 uitmuntend - jeugd

******


NIEUWS UIT MODAVE (BELGISCHE ARDENNEN) !!!!
Hier volgen de eerste uitslagen die Ialla Mis Amores Pequenios (een zusje van Ichocomia - Lempi) op haar eerste shows heeft behaald.
Zij moet niet onderdoen voor haar zusje hoor !!!!!  Proficiat, Francine met uw Ialla, ik ben héél trots op jullie

Luik (Liège) - 25/07/2009:
1 TP/VB - Beste Puppy

Macon (France) National d'Elevage - 05/09/2009:
Keurder: Mr. André Leblond

1 TP/VB
Keurverslag:
25,5 cm.  Un peu nerveuse sur la table.  Excellent DDC, déjà belle structure de poil qui peut encore
s'alonge, bonne tête.  Proportion du corps très bon.  Mouvement à l'aise à terre.

Macon (France) Spéciale de Rasse - 06/09/2009:
Keurder: Mme. Marie-Christine Bodson

1 TP/VB
Keurverslag:
DDC, bonne tête, oeil de bonne forme et couleur.  Bonne crâne, bonnes oreilles.  Excellents épaules.  Très bon dos
et poitrine.  Excellent encoulures et arrière main.  Bonne pigmentation en rapport de la robe.  Excellent mouvement.

******

NIEUWS UIT FINLAND !!!!!!

Op zondag 30/08/2009 was het voor Ichocomia Mis Amores Pequenios (Lempi) de "grote" dag.  Het was haar eerste show !
Tot grote vreugde en trots van Niina (en ik ook natuurlijk) werd Lempi BESTE PUPPY.

Hier volgt het keurverslag: de keurmeester was Juha Putkonen.
7 months old, good size, very good movements, a little bit short scalled head, round eyes that match well for the color of hair,
a surprised look, excellent teeth bites, for the age the body is enough, the ancels are enough, a little big soft back, good puppy hair,
beautiful color, very beautiful shaped tail, moves and shows herself really well, behaves pleasant.

Op maandag 31/08/2009 deed ze het nog beter, ze werd BIS (Best In Show) !!!!!
Op een totaal van 50 rassen, werd ze BIS over al de deelnemers, zowel puppy's als jeugd, open klas en kampioensklas,
EN DIT OP DE LEEFTIJD VAN 7 MAANDEN !!!!!!
Keurmeester: Helena Karves

******

Niets van deze site mag zonder mijn toestemming overgenomen of gekopieerd worden

******




Zoals beloofd is het het verdere nieuws en de eerste foto's van de thuiskomst van Princess !!!
Ze is vandaag 25/08/2009 op Zaventem aangekomen uit Hongarije.  Het is een schat van een "Havietje", met een prachtige kleur en een héél leuk karakter !  Direct begon ze te spelen met de andere Havietjes en ze heeft dan haar buikje goed rond gegeten, dus ze voelde zich ogenblikkelijk thuis !

Hier volgt haar volledige naam: "Christa's Jumpy Clown Perfect Princess"

Bedankt Krisztina om mij deze schat te willen toevertrouwen !

******


Dit zijn de eerste foto's van mijn "Princess", verder nieuws over Princess volgt later....


Dit zijn de nieuwste foto's van Princess, 2 maanden oud.  En ja...  eindelijk is het zover; volgende week komt ze naar België !
Haar aankomst en verder nieuws krijgen jullie hier te zien van zodra ze in België geland is !!!!

******


EEN VRIEND IS IEMAND DIE HET LIED VAN JE HART KENT, EN HET OPNIEUW
KAN ZINGEN ALS JIJ HET VERGETEN BENT...

******

Fotoreeks van Julio, hij is nu 18 maanden.  Het is een plezier om van hem foto's te maken,
hij poseert als een echt fotomodel !!
 

NIEUWS !!!!!!



Mmmmmm !!!! Heerlijke chocolade !!!!!


Hier is ze dan... Mytykalsky's Chocolate Pepita !!!!
Aangekomen uit Canada op 09/12/2008.  Na een lange, vermoeiende reis voelde ze zich direct thuis en was ze beste maatjes met al de andere Havietjes.  Ze volgt mij overal waar ik ga, het is een héél lief, aanhankelijk poppetje.  Niemand kan weerstaan aan haar grote aanhankelijkheid en haar betoverende donkere oogjes !!!

Bedankt Nathalie dat je mij dit kleine wondertje wilde toevertrouwen.


Hier zie je Pepita met haar 3 reisgenootjes bij de aankomst uit Canada:
Pepita, Duja, Mistica & Sacha

*****



Hier de beloofde foto's van Julio, hij is op 15/10/2008 1 jaar geworden.  Hij is de "soulmate" van Valter en samen
vormen ze een ongelofelijk duo !!!! Hij is een echte knuffelbeer !!!!!!

*****


Nieuws !!!!
Hier eindelijk de eerste foto's van onze mooie jongen uit Canada: "Mystikalsky Chocolate Julio".
Het was een zenuwslopende week, elke dag is er geprobeerd om hem in het verre Canada op het vliegtuig te krijgen maar door aanhoudende sneeuwstormen werd het vertrek steeds uitgesteld.  Op 03/03/2008 is hij dan eindelijk kunnen vertrekken en is hij in België aangekomen op 04/03/2008 - de zenuwen van "Moeke Vinkt" kregen het hard te verduren !!!
Onze kleine "Julio" was wel héél moe na de vermoeiende reis, maar hij voelde zich direct in zijn nopjes toen hij kennismaakte met mijn andere Havietjes ! Julio werd in Canada geboren op 15/10/2007, hij is héél lief en aanhankelijk en ik denk dat Valter, de ladykiller, er een concurrent heeft bijgekregen !!!





*****

Hier enkele foto's van onze "Julio", die ondertussen al 9 maanden oud is en al kan poseren als een echte ster !!!

 

*****

Dit is onze "Valter", nu twee jaar oud.
Hij behaalde 1 uitmuntend op de Brussels Dog Show 2008

*****


Mijn naam is Eïsha mis Amores Pequenios, ben ik niet om te stelen ?
 


Escudo mis Amores Pequenios.
Dit is mijn "rode temperament". Escudo, hij zorgt samen met Djembé, Enrico en Valter voor de voortplanting in mijn roedeltje !
Zij zijn de "mannen"!!
Op de leeftijd van 19 maanden reeds 2 X CAC behaald en BOB geworden op de show in Leuven op 04/08/2007

 

Mijn  naam is "Valter". Mijn bazinnetje is mij komen ophalen in Zweden op 24/11/2006 en ik ben chocolate/white party en ben geboren op 28/07/2006. Ik voelde mij direct thuis in België en ik  ben hier de grote clown van de Havanerzerbende!! Als puppy werd ik reeds beste puppy reu in Antwerpen en op de leeftijd van 10 maanden werd ik beste jeugd in Genk (Ambiorixtrofee) en in Namur.
 


Hallo, ik ben "Massivus Angel's Chocolate Virág" (chocolade bloem !) chocolate color, geboren op 11/2/2007 en op 4/5/2007 uit Hongarije naar België gekomen waar ik mij direct thuis voelde bij de andere Havietjes.

 


Koekoe, hier ben ik aan het ravotten in de tuin met mijn nieuwe vriendjes:
Gogita en Gringo en daarna effe uitrusten bij  Valter. Dikke poot, Virág

 

Ik ben reeds lang in de ban van de chocoladekleurige Havanezer, een echte "Chocolate Lover"! Door de import van deze volledig nieuwe bloedlijnen en in combinatie met mijn eigen bloedlijnen hoop ik er ooit in te slagen om zelf de zo begeerde chocoladekleurige Havanezer met de goede pigmentatie, te kunnen fokken.

Webdesign & Onderhoud: Dogsite.be

 

Mis Amores Pequenios, havanezer, havanese, bichon havanais, havanezers, bichons havanais, bichon, kleine hondje, kleine hond, gezelschapshonden, gezelschapshond, schoothond, schoothondje, gezelschapshondje, pup, puppy, pups, puppies, havanezerfokker, havanezerkennel, havanezer fokker, havanezer kennel, havanese breeder, breeder havanese, vinkt, deinze, oost-vlaanderen, gent, eeklo, sint-niklaas, antwerpen, west-vlaanderen, west vlaanderen, limburg, brussel, flandre occidentale, flandre oriental, bruxelles, flandre, flamand, vlaanderen, belgie, belgique, belgium